Kompanija L.P.B. promet: Rast na krilima nove tehnologije

Kompanija L.P.B. promet, najpoznatija po svom brendu Camelia, unela je značajno unapređenje u svoje poslovanje podizanjem nove hale, površine 10.000 kvadratnih metara, i puštanjem u pogon najsavremenije linije za preradu papira, što je dovelo do velikog unapređenja proizvodnih kapaciteta i zapaženog rasta prometa u tekućoj godini.

Nova hala, u kojoj se sada nalazi najveći deo proizvodnje, zauzima površinu od 10.000 kvadratnih metara i dizajnirana je u skladu sa poslednjim arhitektonskim trendovima, sa posebnim osvrtom na bezbednost zaposlenih, što je postignuto automatizacijom proizvodnog procesa, tako da radnici provode minimalnu količinu vremena u potencijalno rizičnim situacijama.

Njima su sada na raspolaganju najsavremenije kancelarije i prostorije, čime su obezbeđeni uslovi za rad na svetskom nivou. Kako još iz kompanije objašnjavaju, ulažu velike napore da svojim zaposlenima obezbede najbolje moguće uslove za rad, pa je tako prisutna kantina i kuhinja kakvoj bi mogli da pozavide i restorani.

Zbog povećanja proizvodnog kapaciteta kompanije, posebna pažnja posvećena je skladištenju, stoga je obezbeđen dodatni magacinski prostor kapaciteta 5.000 paletnih mesta.

Unapređenje poslovanja
Milovan Stevanović, vlasnik kompanije L.P.B. promet ističe da je njihov poseban ponos i najsavremenija linija za izradu papira, koja je 2020. godine bila među najboljim dostupnim u svetu papirne industrije. Ova mašina nastala je kao zajednički poduhvat čačanske firme Stax sa italijanskom kompanijom PCMC, uz pomoć koje je povećan proizvodni kapacitet L.P.B. prometa za neverovatnih 80 odsto. Kompanija je ovu situaciju iskoristila za pokretanje potpuno novog asortimana proizvoda, koji se ističu svojim kvalitetom i najmodernijim dizajnom ambalaže na tržištu, kako na domaćoj sceni, tako i u regionu.

Kako on dodaje, izuzetno je zadovoljan novim mogućnostima koje su postale dostupne unapređenjem proizvodne linije i dodao da kompanija neprestano sluša potrebe svojih potrošača, kojima teži da pruži najkvalitetnije proizvode.

Posvećenost našoj poslovnoj viziji daje nam snažnu podršku za kontinuirani rast koji beležimo. Nastavićemo da radimo na unapređivanju proizvodnih kapaciteta i unapređenju kvaliteta naših proizvoda, koji je već na zavidnom nivou. Ostajemo čvrsto posvećeni održavanju vrednosti na kojima se temelji naša kompanija, što je praćenje poslednjih industrijskih trendova i kontinuirana inovacija, ali i briga o našim zaposlenima, koje vidimo kao nezamenljiv činilac uspeha, izjavio je Stevanović.

Ulaganja i konstantna unapređenja proizvodne linije dovela su do toga da L.P.B. promet, kao jedan od lidera na polju proizvodnje papirne galanterije, zabeleži 30 odsto rasta u prometu samo u toku ove godine, dok je promet u izvozu udvostručen u odnosu na 2020. Kompanija će da teži da nastavi svoj rast značajnim uvećanjem svojih proizvodnih kapaciteta u budućnosti, daljim inovacijama u portfoliju i lansiranjem novih proizvoda, na osnovu potreba potrošača, koje stavlja u samu srž poslovne filozofije.

Uhvatili se u koštac s pandemijom
Kompanija je pravovremenom i hitrom reakcijom preduhitrila sve teže posledice po poslovanja, koje je pojava pandemije COVID-19 unela na svetska i domaća tržišta. Zaštitom, pre svega zaposlenih, poslovnih partnera i lokalne zajednice u kojoj posluje, L.P.B. promet je uspeo da, u situaciji koja je značajno omela ekonomske tokove, postigne zapažen rast i nastavi da širi svoje poslovanje.

Kompanija L.P.B. promet posluje već duže od 15 godina i ponosan je korporativni građanin Srbije. Od svog osnivanja, kompanija se vodila misijom da pruži najkvalitetnije proizvode i kontinuirano raste. Danas, proizvodi kompanije mogu da se pronađu na rafovima na više od 2.000 lokacija u zemlji i inostranstvu, što svedoči o kvalitetnom pristupu poslovne saradnje i poverenju koje su potrošači iskazali u portfolio proizvoda, za kraj našeg razgovora zaključuju iz kompanije.

Izvor:

https://www.instore.rs/srbija/kompanija-l-p-b-promet-rast-na-krilima-nove-tehnologije-22388.html.htm